EVENIMENTE CULTURALE


MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”

 

 


PROGRAM DE VIZITARE

 • Miercuri - Duminică
  09,00-17,00
  Octombrie - Aprilie
 • Miercuri - Duminică
  10,00-18,00
  Mai - Septembrie
 • Luni - Marţi
  închis tot timpul anului, cu excepţia zilelor în care au loc manifestări culturale.

Editura „Istros" a Muzeului Brăilei „Carol I” participă la Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2017, în Pavilionul Central Romexpo Bucureşti
Noiembrie 2017
Editura „Istros" a Muzeului Brăilei „Carol I” participă la Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2017, ce va avea loc în perioada 22 – 26 noiembrie 2017, în Pavilionul Central Romexpo Bucureşti.
INTERVIU CU ELENA DUMITRESCU-NENTWIG, semnat Ovidiu Şimonca, apărut în „Observatorul cultural". Despre romanul „Credinciosul meu dușman" de Elena Dumitrescu-Nentwig, Editura Limes, 2017, lansat la Muzeul Brăilei „Carol I”, în cadrul Festivalului Internațional „Mihail Sebastian“
Noiembrie 2017
Elena Dumitrescu-Nentwig este o celebră cîntăreață de operă, stabilită în Germania în anii ’70 ai secolului trecut, care, de câțiva ani, scrie proză cu tentă memorialistică.

Conferinţa Naţională „EVOCĂRI: ARHEOLOGIE ŞI ARHEOLOGI”, dedicată împlinirii a 140 de ani de la primul curs de arheologie susţinut în România de către eminentul om de cultură Alexandru Odobescu și, deloc întâmplător, a împlinirii a 180 de ani de la descoperirea celebrului tezaur denumit popular „Cloșca cu puii de aur”, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I”
Noiembrie 2017
Vineri, 17 noiembrie 2017, Muzeul Brăilei „Carol I” organizează Conferinţa Naţională „Evocări: Arheologie și Arheologi”, dedicată împlinirii a 140 de ani de la primul curs de arheologie susţinut în România de către eminentul om de cultură Alexandru Odobescu și, deloc întâmplător, a împlinirii a 180 de ani de la descoperirea celebrului tezaur denumit popular „Cloșca cu puii de aur”.
Vernisajul expoziţiei-tandem de grafică satirică VICTOR CHIRILOAIE-CHIRIL | „UMOR DESENAT” şi FLORIAN DORU CRIHANĂ | „BRĂILA – O IMPRESIE SATIRICĂ”, la Muzeul Brăilei „Carol I" - Galeria „Gheorghe Naum”
Noiembrie 2017
Vernisajul expoziţiei-tandem de grafică satirică VICTOR CHIRILOAIE-CHIRIL | „UMOR DESENAT” şi FLORIAN DORU CRIHANĂ | „BRĂILA – O IMPRESIE SATIRICĂ” - duminică, 12 noiembrie 2017, ora 11:00, la Muzeul Brăilei „Carol I" - Galeria „Gheorghe Naum”.
Dezbaterea cu tema „EUROPA ÎNCOTRO?", la sediul Muzeului Brăilei „Carol I"
Noiembrie 2017
Evenimentul a avut loc vineri, 27 octombrie 2017, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I", din Piaţa Traian nr. 3.
Fotoexpoziţia „CETĂȚI ȘI ORAȘE DUNĂRENE ÎN LITOGRAFII DIN SECOLUL AL XIX-LEA", la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu", din Cahul (Republica Moldova)
Noiembrie 2017
Fotoexpoziţia „CETĂȚI ȘI ORAȘE DUNĂRENE ÎN LITOGRAFII DIN SECOLUL AL XIX-LEA" a fost deschisă la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu", din Cahul (Republica Moldova).

„ZILELE DE STUDIU PANAIT ISTRATI : ISTRATI IN TEXTE ȘI ÎN IMAGINI”, la Institutul Cultural Român de la Paris (1, rue de l’Exposition / Métro Ecole Militaire)
Noiembrie 2017
Proiectul propune evocarea unui scriitor româno-francez, care a publicat, deopotrivă, în România și în Franța, în limbile română și franceză și care a atins, în Franța, cote de popularitate de invidiat, cărțile lui Panait Istrati find tipărite în zeci de ediții, în tiraje foarte mari; în acelasi timp, participanții la proiect doresc să adauge contribuții importante, cu privire la originea autorului și sursele lui de inspirație românească.
Conferința cu tema „SENSURI ALE ICOANEI”, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I”
Noiembrie 2017
Muzeul Brăilei „Carol I”, în colaborare cu Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, organizează duminică, 5 noiembrie 2017, începând cu ora 13:00, conferința „Sensuri ale icoanei”. Evenimentul, dedicat „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești”, va avea loc în Sala de Conferințe a Muzeului, la sediul principal din Piața Traian nr. 3.
Vernisajul expoziției „NU SE POATE TRĂI NICI SINGUR, NICI CU ALŢII. GRAFICĂ: 1955–1982”, autor Mimi Şaraga Maxy, la Muzeul „Vasile Pogor” Iaşi (str. Vasile Pogor nr. 4)
Noiembrie 2017
Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi și Muzeul Brăilei „Carol I” organizează în perioada 3 noiembrie – 3 decembrie 2017, la Muzeul „Vasile Pogor”, expoziția „Nu se poate trăi nici singur, nici cu alţii. Grafică: 1955–1982”, autor Mimi Şaraga Maxy. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 3 noiembrie, începând cu ora 17:00.

DECRET REGAL

Decret Regal, emis de regele Carol I, la 23 august 1881, prin care se autorizează funcţionarea instituţiei muzeale la Brăila


MUZEUL BRAILEI