Vernisajul expoziţiei-tandem de grafică satirică VICTOR CHIRILOAIE-CHIRIL | „UMOR DESENAT” şi FLORIAN DORU CRIHANĂ | „BRĂILA – O IMPRESIE SATIRICĂ”, la Muzeul Brăilei „Carol I" - Galeria „Gheorghe Naum”

MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”

 

 


PROGRAM DE VIZITARE

 • Miercuri - Duminică
  09,00-17,00
  Octombrie - Aprilie
 • Miercuri - Duminică
  10,00-18,00
  Mai - Septembrie
 • Luni - Marţi
  închis tot timpul anului, cu excepţia zilelor în care au loc manifestări culturale.

 Vernisajul expoziţiei-tandem de grafică satirică VICTOR CHIRILOAIE-CHIRIL | „UMOR DESENAT” şi FLORIAN DORU CRIHANĂ | „BRĂILA – O IMPRESIE SATIRICĂ” - duminică, 12 noiembrie 2017, ora 11:00, la Muzeul Brăilei „Carol I" - Galeria „Gheorghe Naum”.
Porție dublă de umor și imaginație satirică la Muzeul Brăilei „Carol I”! Reputații graficieni Victor Chiriloaie-Chiril și Florian Doru Crihană se reîntâlnesc pe simeze pentru un nou proiect. Cele două expoziții prezentate în tandem, „Umor desenat” și „Brăila – o impresie satirică”, propun publicului brăilean două viziuni diferit exprimate asupra unor realități subtile, dar extrem de apropiate: „mitologia” tranziției și „mitologia” brăileană.
Concepută pentru un moment sărbătoresc – împlinirea vârstei de 70 de ani –, secțiunea „Umor desenat” aduce o sinteză a carierei de grafician a lui Victor Chiriloaie-Chiril, cuprinzând toate temele care l-au preocupat pe artist pe parcursul ultimilor ani.
Îndelung așteptată, secțiunea „Brăila – o impresie satirică” reimaginează, în stilul care l-a consacrat pe Florian Doru Crihană, o serie de întâmplări, evenimente istorice și legende urbane înregistrate de memoria colectivă locală.
Pentru mai multe povești, vă așteptăm la vernisaj duminică, 12 noiembrie, începând cu ora 11:00!

DECRET REGAL

Decret Regal, emis de Regele Carol I, la 23 august 1881, prin care se autorizează funcţionarea instituţiei muzeale la Brăila