Masă rotundă cu tema ,,DUNĂREA ÎN ORIZONTUL GEOGRAFIC, ISTORIC ŞI CULTURAL”, la Ismail

MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”

 

 


PROGRAM DE VIZITARE

 • Miercuri - Duminică
  09,00-17,00
  Octombrie - Aprilie
 • Miercuri - Duminică
  10,00-18,00
  Mai - Septembrie
 • Luni - Marţi
  închis tot timpul anului, cu excepţia zilelor în care au loc manifestări culturale.

 

Centrul de Informare al României de pe lângă Universitatea Umanistă de Stat din Ismail (Ucraina), împreună cu Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul (Moldova) – reprezentată de dl. conf. univ. dr. Ion Ghelețchi, șeful catedrei de filologie și istorie, ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați – reprezentată de dl. prof. univ. dr. Arthur Tuluș, șeful catedrei de istorie și teologie și ai Muzeului Brăilei „Carol I” (România) – reprezentat de dl. cercetător științific dr. Costin Croitoru, au participat la Masa Rotundă cu tema ,,Dunărea în orizontul geografic, istoric şi cultural” organizată la Ismail, în intervalul 26-28 iunie.
Manifestările au fost deschise cu câteva „cuvinte de salut” adresate de către dl. prof. univ. dr. Jaroslav Kichuk, rectorul Universității Umaniste de Stat din Ismail, dna. prof. univ. dr. Lilia Țâganenco, prorectorul universității Umaniste de Stat din Ismail și dl. conf. univ. dr. Costin Croitoru de la Muzeul Brăilei „Carol I”.
Ulterior au urmat comunicari în plen, toate subscrise temei generale, vizând așadar aspecte diverse, în special istorice, diplomatice și culturale din viața orașelor dunărene.

Conf. univ. dr. Costin Croitoru, cercetător - Secţia Arheologie


DECRET REGAL

Decret Regal, emis de Regele Carol I, la 23 august 1881, prin care se autorizează funcţionarea instituţiei muzeale la Brăila