RECITAL susținut de absolventele Liceului de Arte „Hariclea Darclée” Brăila: Cristina Elena Grigore (studentă în anul IV la Universitatea Națională de Muzică București, secția „Flaut”) și Corina Purcărea (studentă în anul IV la Universitatea Transilvania Brașov, secția „Canto clasic”), la sediul Muzeului Brăilei „Carol I”

MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”

 

 


PROGRAM DE VIZITARE

 • Miercuri - Duminică
  09,00-17,00
  Octombrie - Aprilie
 • Miercuri - Duminică
  10,00-18,00
  Mai - Septembrie
 • Luni - Marţi
  închis tot timpul anului, cu excepţia zilelor în care au loc manifestări culturale.

 Muzeul Brăilei „Carol I” găzduiește vineri, 21 aprilie 2017, ora 16.00, în sala de festivități din Piața Traian nr. 3, un recital susținut de absolventele Liceului de Arte „Hariclea Darclée” Brăila:
- Cristina Elena Grigore, studentă în anul IV la Universitatea Națională de Muzică București, secția „Flaut”;
- Corina Purcărea, studentă în anul IV la Universitatea Transilvania Brașov, secția „Canto clasic”.

Program - Georg Philipp Telemann - Fantezia nr. 12
- Jules Massenet - WERTHER - Va! Laisse couler mes larmes
- Gabriel Fauré - Op. 51 - Spleen
- Wolfgang Amadeus Mozart - Sonata a V-a în Do major
- Gian Carlo Menotti - THE CONSUL - Lullaby
- Gian Carlo Menotti - AMAHL AND THE NIGHT VISITORS - All That Gold
- Joseph Haydn - ARIANNA A NAXOS - Ah, che morrir vorrei…
- Pierre Sancan - Sonatina - Mieczysław Karłowicz - My Soul Is Sad
- Serghei Rachmaninov - I Fell In Love, To My Sorrow
- Piotr Ilici Ceaikovski - To Forget So Soon
- Vasile Herman - Akes Samenos
- Gioachino Rossini - L’ITALIANA IN ALGERI - Cruda sorte! Gia so per pratica…

Profesor corepetitor: drd. Iuliana Alecu, Universitatea Națională de Muzică București.


Cristina Elena Grigore este studentă în anul IV la Universitatea Națională de Muzică București, la clasa de flaut a domnului prof. univ. dr. Ion Bogdan Ștefănescu. A absolvit Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, la clasa de flaut a doamnei profesor Mariana Chirman, unde a obținut numeroase premii la diferite concursuri naționale și internaţionale. Dornică de perfecționare, a participat la Cursuri de măiestrie de la Bistrița și Oradea sub îndrumarea flautiștilor Mihaela Anica, Ana Ioana Oltean Zehnder, Matei Ioachimescu, și este membră a grupului "Flaut Power" sub îndrumarea domnului profesor I. B. Ștefănescu. A susținut numeroase recitaluri în importante instituții de cultură precum: Muzeul Brăilei „Carol I”, Teatrul Maria Filotti Brăila, Universitatea Națională de Muzică București, Ateneul Român, Muzeul „George Enescu”, Cercul Militar Român, Palatul Cotroceni, Biblioteca Metropolitană București, și a participat la Festivalul „Chei” al UNMB și la Săptămâna Internațională a Muzicii Noi.

***

Corina Purcărea este studentă în anul IV la Universitatea Transilvania Braşov, Facultatea de Muzică, secţia Canto clasic, clasa lector Mihaela Buhaiciuc. Este absolventă a Liceului de Arte “„Hariclea Darclée” Brăila, la clasa doamnei profesor Liliana Chiriţă. Repertoriul său vocal simfonic include lucrări integrale precum: Uns ist ein Kind geboren de J.S.Bach, Arianna auf Naxos de J. Haydn, Gloria de A.Vivaldi, Vagit Infans de Johann Ernst Eberlin, interpretată în decembrie 2016 în cadrul concertului de Crăciun Larg deschideți poarta sufletelor voastre (Biserica Neagră, Brașov). În anul 2016 a debutat pe scena Operei din Braşov cu rolul La Maestra Delle Novizie din opera Suor Angelica de G. Puccini şi a făcut parte din Studioul experimental al Operei în 2015, când a interpretat al treilea copil din Flautul Fermecat de W.A. Mozart. În decembrie 2016 a interpretat rolul Dido din Dido and Aeneas de H. Purcell (Centrul Multicultural al Universității Transilvania, Brașov). Din 2014 participă anual la Braşov International Summer Voice Program, unde a lucrat cu baritonul şi regizorul Charles Wood din SUA şi dirijorul Koichiro Kanno, Japonia. A participat la diverse workshop-uri și masterclasses, unde a lucrat cu soprana Laurie Robin (USA, 2014), mezzosoprana Liliana Bizineche (Portugalia, 2015), soprana Anne-Marie Condacse (USA, 2017), actorii: Marius Cisar (2014 -2015), Alexandru Nagy, Cristian Iacob (2016), dansatorii: Bianca Oichea (2014-2015), Arcadie Rusu (2016).
În 2015 Corina a colaborat ca solistă în cadrul Festivalului local Musica Barcensis şi în anul 2016 a făcut parte din echipa de organizatori a Festivalului Opera Fringe din Bucureşti. A fost premiată în 2012 şi 2015 la competiţia Victor Giuleanu din Bucureşti, şi în 2011 la competiţia Miniatura Romantică din Galaţi.

DECRET REGAL

Decret Regal, emis de Regele Carol I, la 23 august 1881, prin care se autorizează funcţionarea instituţiei muzeale la Brăila